galerie 1

< terug

2017-2018

‘figuranten’
ca. 10×30 cm

Deze ‘figuranten’ staan voor de vele eenzame mensen in onze samenleving. We weten dat ze er zijn, maar ze spelen geen actieve rol in onze wereld. Voor dit werk zijn ze in een grote groep geplaatst en heb ik ze de hoofdrol gegeven.

detail

Ik heb een in stukjes gezaagde houten trapleuning bekleed met restjes handgeverfde en bedrukte stofjes, zoals oud linnen en katoen, en gepatineerd koper en messing. Alles is vastgezet met spijkertjes, schroefjes en koperddraad. Vervolgens heb ik ze op houten stokjes bevestigd en op een met vilt bedekt houten blokje gezet.

Een deel van de lapjes en het metaal is gezeefdrukt en gepatineerd met tekstfragmenten van de toneelschrijver Joost van den Vondel.

De stofjes zijn bedrukt met verf, maar voor het zeefdrukken op het koper heb ik een zwavellever oplossing gebruik. Deze ‘verf’ zorgt voor een zwart patina op het koper.

‘whether we like it or not’

Dit is een gedeelte van een groter werk, waarmee ik onze natuurlijke en essentïele behoefte om ons verbonden te voelen heb uitgebeeld.

detail

Met spijkertjes en schroefjes heb ik kleine blokjes hout bedekt met restjes handgeverfde en bedrukte stofjes en gepatineerd koper en messing. De blokjes zijn aan elkaar gemaakt tot lange slierten.

‘it’s a complex world’
20×125 cm

Dit zijn twee onderdelen van een reeks van ‘drukke’ collages’, die ik heb gemaakt om de complexheid van het leven uit te drukken. Restjes handgeverfde en bedrukte stofjes en gepatineerd koper en aluminium zijn op houten planken vastgezet. De planken worden dusdanig opgehangen dat ze rond kunnen draaien.

detail