muziek maken

muziek maken

Het is al erg lang geleden sinds ik mijn laatste berichtje schreef. Zoveel andere dingen hielden me bezig en ik heb eigenlijk niks gemaakt dat de moeite waard is om te laten zien. Het lijkt erop dat ik mijn inspiratie een beetje kwijt ben, wat nogal frustrerend is, omdat ik wel de behoefte heb om creatief bezig te zijn.

Om de leegte op te vullen ben ik gaan kijken wat ik nog meer kon doen en besloot harp te gaan leren spelen. Ik vond een geweldige docent, Anne. Ze woont in Canada en heeft zich toegelegd op het geven van online muzieklessen.

De harp is een vrij moeilijk instrument om te leren spelen, maar het gaat langzaam aan steeds beter. Hij heeft zo’n mooie en ontspannende klank en ik heb er veel plezier in!

Naast het leren spelen van de harp ben ik ook begonnen met het componeren van muziek en gebruik de app MuseScore als hulpmiddel om deze op te schrijven. Het is heel erg leuk om te doen en in plaats van door het maken met mijn handen heb ik nu muziek om mezelf creatief te uiten. Dit betekent niet dat ik geen (fysieke) kunst meer zal maken; ik ben volop bezig met het uitproberen van technieken en materialen. Zodra ik erin slaag om iets te maken waar ik zelf tevreden over ben, laat ik het hier weer zien.

25-01-23

<< ‘hoe ik een ‘collitho’ maak’