welkom

welkom op mijn website

Ik ben een maker die het leuk vindt om met textiel te werken op een niet-textiele manier en met niet-textiele materialen op een textielmanier. Mijn werk is voortdurend in ontwikkeling en ik wil altijd nieuwe dingen proberen. Ik hou van experimenteren en nieuwe manieren te ontdekken om een bepaalde techniek of materiaal toe te passen. Ik werk snel en intuïtief, waardoor het resultaat erg vrij is, maar ik kan heel precies zijn als het erom gaat een techniek of materiaal goed te leren beheersen. Mijn inspiratie en motivatie zijn een sterke en essentiële behoefte vernieuwend en origineel werk te maken en tegelijkertijd mezelf op een persoonlijke en intuïtieve manier te uiten en te reageren op de wereld om me heen.

Ik werk vaak in series; zodra ik een onderwerp en techniek heb uitgekozen, maak ik gewoonlijk een hele serie van hetzelfde, maar nooit identiek werk. Dit geeft me de mogelijkheid om geleidelijk mijn techniek en gebruik van materiaal te ontwikkelen.

Sinds 2019 ben ik vooral bezig met (niet-giftige) druktechnieken, ernaar strevend een connectie met textiel en de bijbehorende tactiele eigenschappen te behouden. Voor mijn vroegere werk gebruikte ik ook druktechnieken, met als doel ruimtelijke objecten te maken met een rijke textuur. Tegenwoordig gaat het mij vooral om het afdrukken zelf, de beeldtaal hiervan.

Net zoals met mijn vroegere textielwerk, hou ik ervan dingen anders te doen, nieuwe dingen uit te vinden. Op het moment werk ik met een zelfbedachte techniek die ik ‘collithografie’ noem, omdat het collografie is gebaseerd op het principe dat water en olie elkaar afstoten. Echter, het gaat niet om de afdrukken; die worden slechts gemaakt om van de drukplaat geleidelijk aan een steeds mooier kunstwerk (collitho) te maken. Maar hoewel de afdrukken dus eigenlijk slechts een bijproduct zijn, betekent dat niet dat ze zelf ook niet de moeite waard kunnen zijn.

Bij het maken van een ‘collitho’ fungeren mijn schaar en naaimachine als mijn tekenmateriaal; ik knip, plak en stik weloverwogen composities, maar wel altijd met een intuïtieve benadering. Door verschillende keren te inkten en af te drukken ontstaat er een gelaagd werk met veel textuur.

De huidige druktechnieken lijken onuitputtelijk te zijn; alles kan en mag en het is ontzettend leuk om te spelen en nieuwe dingen te ontdekken!

Op deze website kun je een (slechts) kleine selectie zien van het werk dat ik heb gemaakt; veel hiervan heeft inmiddels een nieuw thuis gekregen. Voor eventuele vragen of opmerkingen kun je me een berichtje sturen.